Animatie laten maken voor jou product, bedrijf of website

Animatie werkt conversie verhogend

Een animatie laten maken heeft als voordeel dat de online zichtbaarheid en vindbaarheid van je bedrijf of product vergroot wordt. Het klikken op videomateriaal is namelijk een enorm laagdrempelige manier om jouw aanbod bij je potentiële doelgroep te bezorgen. Google beloont websites die videomateriaal bieden door ze hoger in de lijst te plaatsen.

YouTube speelt ook een belangrijke rol in het verhogen van website bezoekers en conversies. YouTube is namelijk na Google, wereldwijd de grootste zoekmachine. Door jouw animatiefilmpjes volgens de juiste strategie op dit platform te delen kun je met één druk op de knop een grote hoeveelheden mensen gemakkelijk en snel bereiken en naar je website lijden. 

Wanneer kies je voor een animatie video laten maken?

Bij  animatie video’s heb je zelf de regie in handen en zijn de mogelijkheden eindeloos. Wanneer je kiest voor een animatiefilmpje bepaal je namelijk zelf wat je wilt uitstralen. Zo kan je jouw animatiefilmpje laten maken met gedetailleerde visuals die de aandacht van de kijker grijpen, of kun je ervoor kiezen om de aandacht volledig op boodschap en de spreker te richten en is een simpele afwerking al voldoende.

Denk ook aan dat bij een animatiefilmpjes revisies makkelijker kunnen worden doorgevoerd dan bij echt video materiaal. 

Micro animaties

Bewegende illustraties, knoppen en iconen

Illustraties die bewegen trekken gelijk de aandacht. Dit kan van groot tot klein. Van een bewegend icoontje tot complete illustraties zoals ze op deze pagina te zien zijn. 

Lottie animaties zijn super lichtgewicht, schaalbare animaties die overal binnen je bedrijf toegepast kunnen worden. Van je website tot je social media. Ze behoren tot de categorie micro animaties ( vind ik) .

Micro animaties zijn een toffe manier om net een beetje anders te zijn dan de rest. Het is de glitter die je pagina’s van je website, de content van je socials of zelfs je logo sprenkelt. 

Virtueel kopje koffie doen?

Maak een afspraak in mijn agenda via onderstaande knop

Uit welke soorten animatievideo kan ik kiezen?

2D karakter animatie stijl

Deze cartoon 2D animatiestijl is een van de meest populaire en veelgebruikte soorten animatievideo. En met reden! Jij lost een probleem van je klant. Met een 2D karakter animatie kunnen we dit probleem visualiseren en gelijk de oplossing aandragen door het product of dienst te presenteren. Potentiële klanten kunnen zich beter inleven de karakters in de video waardoor deze soort animatie erg aanspreekt.De cartoon animatie is een uitstekende keuze voor zowel B2C als B2B. Het gaat allemaal om story telling, het roept emoties op en spreekt jouw klanten of publiek rechtstreeks aan, waarbij de video ook weer gemakkelijker gedeeld zal worden op sociale media. Deze soort animatie is goed om jouw sales te verhogen, maar ook perfect om te gebruiken bij evenementen, pitches en eigenlijk iedere plek waar jouw bedrijf ‘contact’ maakt met jouw publiek.
Of je het nou gebruikt om je bedrijfsvisie duidelijk te maken, een (software) product te presenteren of je dienstverlening uit te leggen. Een 2D karakter animatie video is een hele goede keuze.

Motion Graphics animatiestijl

Deze soort animatie video kan op een eenvoudige manier (veel) informatie in een tekstueel format tot leven brengen. Bewegende en geanimeerde tekst en graphics worden hier gebruikt om complexe ideeën, data of informatie uit te leggen.

Potentiële klanten haken snel af zodra er lange lappen tekst voorbij komen. Met de Motion Graphics video weet je tóch de aandacht vast te houden. Een saaie manier van presenteren in PowerPoint of een tekstdocument wordt opeens spannend door het verhaal over te brengen in een stoer jasje. Vergezeld door muziek, animaties en relevante beelden wordt jouw boodschap door verschillende elementen aantrekkelijk overgebracht.

Ook kan met deze stijl video meer van de huisstijl  terug laten komen. Grotere bedrijven kiezen veelal om deze reden voor de Motion Graphics stijl.

Doodle animatie stijl

Doodle video’s zijn eigenlijk plaatjes die op het scherm geschetst worden door een hand. Dit maakt dat de video’s er wat ‘simpeler’ uitzien, maar niets is minder waar. Ook hier kan je met maatwerk illustraties werken als deze stijl je aanspreekt. 

Micro animatie set

Micro animaties zijn een toffe manier om net een beetje anders te zijn dan de rest. Het is de glitter die je pagina’s van je website, de content van je socials of zelfs je logo sprenkelt. Je kan bij mij een set van animaties laten maken die aan sluiten bij je huisstijl en die je telkens opnieuw kunt inzetten. Omdat de mogelijkheden zo breed zijn is de prijs hiervan heel wisselend. Een logo laten animeren is uiteraard een kleinere investering dan een set van jouw uniek ontworpen iconen die bewegen.  Zoals onderstaande stickers speciaal gemaakt voor SimplySophie.

Virtueel kopje koffie doen?

Maak een afspraak in mijn agenda via onderstaande knop

Social media Video's & Video intro's

Hebben jou socials een boost nodig en zoek je naar een manier om hier glitter overheen te sprenkelen? Ik maak ook animatievideo’s voor socials, canva template pakketten om je socials consistent te houden en Youtube intro’s en outro’s zodat jouw podcasts/vlogs van het scherm af spetteren.

Ik werk aan een mooi aanbod hiervoor.