Illustratie laten maken voor jou product, website of bedrijf

Jouw teksten versterken door illustraties te laten maken?

Mensen denken beeldend, een grote hoop tekst is saai en de meeste mensen lezen niet maar scannen de tekst alleen. Een illustratie daarentegen is duidelijk. Het perfecte toevoegsel aan jouw tekst is een prachtige illustratie. Deze kunnen worden vervaardigd in verschillende vormen en maten, op maat gemaakt voor jouw behoeftes. Je kunt natuurlijk ook een ander beeldend medium gebruiken, maar een illustratie heeft vaak een groot aantal voordelen die ervoor zorgen dat een illustratie laten maken de beste keus is!

 

Illustraties maken je werk, website of boek leesbaarder

Een illustrator maakt illustraties of tekeningen ter ondersteuning van een een huisstijl, illustraties voor op een website of voor bijvoorbeeld boeken.  Of als uitleg- of promotie uiting voor bedrijven en overheid. Op basis van een briefing of gesprek vooraf wordt een plan gemaakt en begint de schetsfase met ideeën. Na goedkeuring worden deze ideeën dan uitgewerkt en word je tijdens dit traject steeds op de hoogte gehouden van de voortgang.

 

Een groot voordeel van illustraties, wat bij de essentie van een illustratie hoort, is het feit dat deze op maat worden gemaakt. Wanneer jij een illustratie toevoegt aan jouw product, website of boek, gebruik je een beeld dat 100% op maat gemaakt is voor jou. Dit geeft illustraties vaak een hele unieke look. Daarbij betekent dit ook dat wanneer jij een illustratie op maat laat maken, je werkelijk alles kan vragen wat je maar wilt. Hierdoor past het beeld perfect bij jouw tekst omdat het afgestemd is op jouw wensen. Daarom hebben illustraties vaak de overhand op ander beeldend materiaal.

Een illustratie laten maken is daarom een goed idee. Er zijn verschillende illustratievormen die je kan kiezen. Hieronder zijn een paar soorten illustraties die ik maak om jou een idee te geven wat voor illustraties je kan laten maken.

 

Soorten illustraties die je kunt laten maken

Er zijn heel veel verschillende soorten illustraties en de basis waarop word bepaald welke je nodig hebt ligt vooral aan het doel van de illustratie en persoonlijke voorkeur. 

Al mijn illustraties worden digitaal gemaakt op een ipad pro of met behulp van Illustrator op de computer (vectoren). Dit is afhankelijk van de wensen die je hebt. De ideeën worden altijd uitgeschetst en daarop kan feedback gegeven worden. De illustraties die het beste passen worden verder uitgewerkt. 


Traditionele illustratie

Deze illustraties worden vooral gebruikt voor boeken, websites en om bijvoorbeeld aan de muur te hangen, 

Magic_Potion.jpg data-lazy-srcset=

Ondersteunende illustratie ( visual thinking)

Deze illustraties ondersteunen en vervangen tekst. Hiermee word een tekst beter begrepen en visueel aantrekkelijker gemaakt. De stijl heeft vaak iets cartoon achtigs. Het zijn over het algemeen simpel illustraties die het doel hebben tekst beter begrijp baar te maken of tekst te vervangen. 

linda brandwijk illustraties portfolio sophiemulders data-lazy-srcset=

Vector illustraties

Deze illustraties worden vooral gebruikt voor logo’s, patronen en iconen voor op het web. Doordat deze illustraties het SVG (Scalable Vector Graphic) hebben zijn ze makkelijk te vergroten zonder kwaliteits verlies. 

Wordpres-onderhoud.svg data-lazy-srcset=