Amstelring PGO uitleg animatie

Amstelring maatwerk uitleg animatie

Wat was de Klantvraag

Amstelring had te maken met wijziging van regels en informatie plicht en vroeg mij bij te dragen aan een animatie die hun medewerkers kon inlichten over het gebruik van een PGO app door hun cliënten.
Een PGO is een app die de gezondheidsgegevens van een cliënt bij kan houden. Zodat het eenvoudiger word om in te zien, om alles bij elkaar te houden etc. Cliënten snappen niet altijd wat dit inhoudt en familieleden van cliënten hebben hier vaak vragen over. Medewerkers krijgen hier vaak vragen over. Daarom ging ik samen met Amstelring aan de slag om hun medewerkers duidelijk uit te leggen wat een PGO inhoud, hoe ze met eventuele vragen van cliënten om kunnen gaan en waar ze zelf met vragen terecht kunnen.

Ze waren zeer blij met het eind resultaat. En deze video schittert intern bij Amstelring.

Storyboard

Voor het storyboard had ik een duidelijk idee. Het logo moest bewegend in beeld komen om herkenning bij de medewerker te wekken. Daarnaast wilde ik vloeiende overgangen. Ook is betrokkenheid en verbinding erg belangrijk voor Amstelring en dat wilde ik laten zien. Daarnaast wilden we laten zien hoe verwarrend het voor een client is als alle data op diverse plekken staat.

Amstelring storyboard foto 1
Amstelring storyboard foto 2

Look & Feel

Voor de animatie van Amstelring wilden we de diversiteit van de medewerkers en Clienten terug laten komen. Ook moesten de elementen uit het storyboard omgezet worden in de huisstijl van Amstelring. Amstelring heeft een heel duidelijk huisstijl handboek en in overleg met de communicatie afdeling heb ik de vorm elementen uit het huisstijl boek terug laten komen in de animatie. Ook het lettertype uit de huisstijl word hierbij gebruikt.

Ik wil ook zo'n toffe animatie
Look&Feel voor Amstelring PGO Animatie
Amstelring maatwerk uitleg animatie

Sophie heeft vaak maar een half woord nodig om te begrijpen wat je bedoeld!

Ik kwam bij Sophie met een spoedaanvraag. Binnen een maand een animatie voor een grote zorgorganisatie, een uitdaging op zich. Gelukkig ging Sophie deze uitdaging niet uit de weg en hebben we dankzij een ontzettend goede samenwerking een zeer krappe deadline kunnen halen met een geweldig resultaat! De communicatie met Sophie verliep erg vlot. Dit kwam gedeeltelijk door het klantendashboard waarin alle informatie en opgeleverde stukken goed terug te vinden waren. Maar vooral door het halve woord wat Sophie nodig had om te begrijpen wat ik bedoelde.
Alles bij elkaar ben ik blij dat we voor Sophie gekozen hebben als animator en zou ik haar zeker bij iedereen aanbevelen!

Selina Verhoef - In 't Veen