Animaties, bewegende logo's of iconen en web animatie

Schaalbare animaties die perfect uitbeelden wat jij wilt zeggen

Ik leg jouw boodschap, instructie of aanbod op een unieke, krachtige en begrijpelijke manier uit, via doeltreffende op maat gemaakte animaties en zet jouw bedrijf letterlijk in beweging. Je kunt de animaties voor verschillende doeleinden gebruiken. Denk aan je website, social media of in je YouTube video's. Wil jij weten hoe je animatie kunt inzetten in jouw bedrijf? Plan dan een kennismaking in.

Animatie laten maken

Visuele informatie word door het menselijk brein efficiënt en snel verwerkt

De doelen voor een animatie kunnen daarom uiteenlopen van het creëren van naamsbekendheid tot het feedback geven op websites.

Mensen zijn geprogrammeerd om op beweging te reageren, als er in je ooghoek iets beweegt, waar gaat jou oog dan heen denk je? Daarom zijn geanimeerde projecten zoals straatadvertenties, videoadvertenties en elektronische billboards zo populair. En dan heb ik het nog niet eens over social media gehad. Reels en Tiktoks zijn niet meer weg te denken.

Jouw boodschap, instructie of aanbod uniek, krachtig & begrijpelijk uitgelegd

Woorden alleen zijn vaak niet genoeg om écht goed uit te leggen wat jouw bedrijf doet of wat je dienst/product inhoudt.  Het is ingewikkeld en valt niet genoeg op. Of woorden alleen dekken de lading niet. Je hebt misschien wel te veel woorden nodig om je ideale klanten echt goed uit te leggen wat je wat je bedoelt en bent bang dat als je woorden schrapt, je boodschap niet duidelijk overkomt.

Animatie laten maken

Meer klanten omdat je doelgroep snapt wat jij aanbiedt.

We slaan je aanbod plat en vatten de kern samen in een maximale heldere en unieke animatie.

Betere informatie overdracht.

Video komt tig keer beter over dan dat iemand een lap tekst moet lezen, waardoor je klanten je beter herinneren.

Meer dan alleen een video.

Een animatievideo bevat superveel elementen. Alle losse onderdelen, zoals iconen, poppetjes en foto's, kun je weer hergebruiken voor andere soorten content. Je kan de losse animaties ook bij andere content inzetten.

Neem contact op!
een blije sophie met duimpjes omhoog

Animatie laten maken

Wat levert animatie jouw als bedrijf op?

Hoe fijn zou het zijn als jouw ideale klant moeiteloos zien wat je doet? Als je binnen een minuut uit kan leggen wat je aanbod inhoud? Hoe lekker zou het zijn als jouw bedrijf van het scherm afspat en zodra je iets op Linkedin of instagram post mensen denken aaah dat is die van dat toffe aanbod! En het mooiste het heeft je weinig tot geen moeite gekost en je hebt superveel illustraties en video’s die je eenvoudig wereldkundig kunt maken, zelfs als je een keer geen zin hebt om te schrijven. Investeer in een animatie en krijg content waar je u tegen zegt en een uitstraling die van het scherm spettert, want zeg nou zelf 12 in een dozijn zien we al genoeg. Ik help je meer impact te maken op je ideale klant. Je wordt makkelijker herkend online! En krijgt meer oogballen op je aanbod en  dus meer kans op jouw ideale klanten omdat je doelgroep snapt wat jij aanbiedt.

 • Een animatie video is doeltreffend

  De inzet van animatie als content marketing is erg in opkomst. De inzet van een animatie video op je website of landingspagina zorgt namelijk voor een veel hogere doorklik rate dan content bestaand uit tekst alleen. Klikken op een filmpje is nu eenmaal veel laagdrempeliger.

 • Google geeft voorrang aan goede video content

  Dat het doorklikken op een video veel laagdrempeliger is weet Google ook en zet om die reden dan ook vaak videomateriaal die relevant zijn voor de zoektermen, bovenaan. Dit is natuurlijk een veel gemakkelijkere en goedkopere manier om op de eerste pagina van Google te komen, dan SEO op je website zelf uit te laten voeren.

 • Tijdsbesparing door inzet van animatie

  Complexe processen of ideeën? Animatie legt het uit in een fractie van de tijd die nodig is voor een tekst of live demonstratie. Eén keer maken, eindeloos gebruiken: In plaats van elke keer een live presentatie te geven, maak je één animatie die steeds opnieuw gebruikt kan worden

 • Meer dan alleen een video

  Een animatievideo bevat superveel elementen. Alle losse onderdelen, zoals iconen, poppetjes en foto's, kun je weer hergebruiken voor andere soorten content. Je kan de losse animaties ook bij andere content inzetten.

 • Het is super herkenbaar!

  Doordat de kleuren en lettertypen van jouw bedrijf in de animatie verwerkt worden, evt incl bewegend logo wordt jouw video herkend als van jou.

 • Een animatie is duurzaam!

  Een animatie is over 5 jaar nog steeds bruikbaar. (tenzij jij je bedrijf en diensten telkens omgooit natuurlijk)

Illustratie flamingo

Waar kan ik jouw bedrijf of organisatie mee helpen?

Er zijn heel veel verschillende soorten animatie, maar ik heb me gespecialiseerd in een aantal specifiek soorten. Hieronder vind je waar ik je mee kan helpen.

 • Uitleg Animaties

  Vanaf €2495,-
  • Geanimeerde uitlegvideo's zijn korte video's die complexe ideeën op eenvoudige, boeiende en betekenisvolle manieren helpen illustreren in enkele seconden of minuten. Deze geanimeerde projecten bevatten meestal voice-overs en geanimeerde beelden om de kijker te helpen het concept of product dat wordt uitgelegd, te begrijpen. Zie het als een moderne elevator pitch voor je bedrijf, product of service. Goede uitlegvideo's zijn beknopt, focused en hebben een specifiek doel: het overbrengen van de waarde van je product/dienst/bedrijf in een zo kort mogelijke tijd. De uitleg stijl is ontworpen om de aandacht van de doelgroep te pakken.
 • Website animaties

  vanaf €495,-
  • Website-animatie kan worden gebruikt om verschillende stappen in een complex proces of idee te visualiseren, om een eenvoudige marketingboodschap te illustreren, of om elementen op een webpagina natuurlijk en vloeiend te verplaatsen terwijl mensen scrollen. Subtiele animaties in iconen, knoppen en illustraties voegen wat speelsheid toe aan aan de user experience. Beweging kan gebruikers ook helpen snappen hoe je een actie uit moet voeren
 • Logo animaties

  €299,-
  • Beweging trekt aan en een logo is jouw eerste herkenningspunt naar je klanten. Als je dit in beweging omzet kan je dit op diverse manieren inzetten om meer herkenbaarheid en duidelijkheid te creëren. Je kan het op je socials als intro gebruiken voor je reels bijvoorbeeld, of je zet hem in je email handtekening. Uiteraard kan je hem ook op je website plaatsen. Gebruiksmogelijkheden genoeg. Het is een laagdrempelige manier om meer beweging in je bedrijf te creëren.
 • Video systemen

  €995,-
  • Een video systeem is een aanvulling op je huisstijl. Door naar je diensten te kijken en naar je bestaande huisstijl, kiezen we een aantal onderwerpen uit die jij kan inzetten op diverse kanalen. Zo kan je denken aan een intro/outro voor bijvoorbeeld je Youtube kanaal/e-learning en de bijbehorende lower thirds (= die mooie uitleg die je ziet als er iemand in beeld komt, vaak staat er een naam en wat ze doen) + een set van overgangen. Maar het kan ook een collectie van gifjes en web animaties zijn die je met regelmaat inzet op je socials om betere naamsbekendheid te genereren. Een video systeem is perfect op jouw bedrijf afgestemd en is schaalbaar. Er zijn eenvoudig nieuwe combinaties en variaties te maken.

Dit zijn mijn laatste projecten

Portfolio

Een goed proces is het halve werk

Hoe gaat mijn proces van het maken van een animatie in zijn werk?

Mijn proces is vaak anders dan bij anderen. Alle moeilijke beslissingen maken we in het begin van het proces en ik adviseer je hierbij. Een **voordeel van met mij werken** is dat al onze communicatie via 1 kanaal loopt. Een klanten dashboard waar je info kunt vinden en akkoord kunt geven. Ook kan je hier je feedback achterlaten. We zullen ongeveer twee wekelijks elkaar even kort spreken om eventuele vragen weg te nemen. Nog een voordeel aan het werken met mij is dat je regelmatig updates krijgt en korte sneakpeaks. Hierdoor ontstaat een hele efficiënt proces, een proces wat vriendelijk is voor iteraties, omdat design beslissingen in de juiste fase gemaakt worden. Hier onder vind je mijn proces wat ik volg om te zorgen dat iedere animatie een succes word en binnen budget blijft. In dit voorbeeld gebruik ik een uitleg animatie proces als voorbeeld.

 • Start met een vrijblijvend Kennismakingsgesprek

  In een kennismakingsgesprek kijken we samen naar wat je nodig hebt. Wat zijn je doelen met een animatie? Wil je meer leads, je website bezoekers informeren, een bibliotheek aan content voor de social media kanalen, jouw potentiële klanten laten kennismaken met jouw product of proces? Wat wil je nu echt bereiken met een animatie?

  We kijken naar de bestaande huisstijl en eventueel bestaande visuele elementen en bepalen hoe we dit kunnen verwerken. Zijn er wensen die technisch een uitdaging zijn? Welk videoformaat heb je nodig?

  Wanneer ik in een kennismaking alle details van je heb ontfutseld maak ik indien jij net zo enthousiast ben als ik een op maat gemaakt plan voor je, waarin ik alles nog eens duidelijk op een rij zet. Hierin staan alles wat er in zit en maakt duidelijk welke investeringsopties er zijn. Zelfs wanneer je besluit niet met mij te werken, heb je na dit gesprek een duidelijk idee wat er nodig is om jouw bedrijf visueel naar een next level te brengen.

 • Script & Scenario

  Ik start met een script; In het script staat de gesproken tekst die de voice over gaat uitspreken. Daarna maak ik een scenario; In het scenario
  staat de tekstuele beschrijving van het beeld.

 • Voiceover

  Vooraf maak ik een selectie van een aantal voice over stemmen die ik vind passen bij de tone of voice van jullie  bedrijf. De stem die jij/jullie kiezen spreekt alles uit het script in.

 • Storyboard + Look & feel

  Vervolgens maak ik een schets van hoe de animatie eruit moet komen te zien en werk ik een aantal stijl elementen van de animatie uit; bijvoorbeeld de karakters en iconen. Zo heb je een goed beeld wat er gaat bewegen en hoe het eruit komt te zien.

 • Design

  Op basis van het storyboard en de look & feel werk ik de gehele animatie uit in stilstaand beeld. Dit is de voorbereiding op beweging. Als ik alles heb uitgewerkt mag je feedback op alle elementen geven. Alle elementen krijg je bij oplevering van de video ook als illustratie aangeleverd! Ideaal voor op andere plekken.

 • Animeren

  Hier komt alles bij elkaar en ga ik het design tot leven brengen. Kortom hier wordt beweging gecreëerd. Tussendoor krijg je sneak peaks te zien en mag je feedback geven.

 • Editen

  De laatste elementen worden toegevoegd zoals bijvoorbeeld geluidseffecten en ondertiteling.

 • Oplevering

  De animatie is klaar en word geexporteerd in de gewenste formaten. Ook krijg je alle uitgewerkte stijl elementen opgeleverd die je weer los in kunt zetten in je huisstijl, op socials en bijvoorbeeld jouw website. Het is zelfs mogelijk om diverse losse animaties los opgeleverd te krijgen zodat je die ook weer op diverse plekken in kunt zetten.

Tijdsframe

Zoals je ziet komt er nogal wat kijken bij het maken van een animatie (systeem). Het is niet klik klik klaar. Een echt goede uitleg animatie bijvoorbeeld duurt 6 tot 8 weken om te ontwikkelen. Dat is de ideale situatie. Afraffelen staat niet in mijn woordenboek maar we gaan er ook geen half jaar over doen.

Neem contact op!

Wat anderen van Sophie vinden

Testimonials

Je hoeft me niet op mijn bruine oogjes te geloven. Lees hiernaast wat mijn klanten vinden en boek een kennismaking zodat je het zelf kunt ervaren.

  Sophie heeft voor Kennemerhart een animatie gemaakt voor het PGO-traject.
  Ik heb Sophie als zeer betrouwbaar ervaren. Ze komt haar afspraken na en als het kan levert ze ook sneller dan gepland. We zijn ook heel blij het geleverde product. Ook leuk om via haar dashboard te kunnen zien welke stappen er genomen zijn en wat er nog gedaan moet worden.

  Ik wilde graag mijn model ‘het ondernemersfundament’ snel en helder visueel uitgelegd hebben. Zodat potentiële klanten snappen wat het is en ook het belang van een goed fundament in zien. Ik ging met haar werken, omdat ik haar werk had bekeken en omdat ik haar persoonlijk ken. Sophie werkt vlot en dat is prettig. We hadden tussendoor contact over de dingen die ze tot dusver had gecreëerd. Zo kon ik – waar nodig – bijsturen of aanpassen. Ze is heel perfectionistisch, dus ik wist dat ik goed resultaat zou krijgen.

  Ik kwam bij Sophie met een spoedaanvraag. Binnen een maand een animatie voor een grote zorgorganisatie, een uitdaging op zich. Gelukkig ging Sophie deze uitdaging niet uit de weg en hebben we dankzij een ontzettend goede samenwerking een zeer krappe deadline kunnen halen met een geweldig resultaat! De communicatie met Sophie verliep erg vlot. Dit kwam gedeeltelijk door het klantendashboard waarin alle informatie en opgeleverde stukken goed terug te vinden waren. Maar vooral door het halve woord wat Sophie nodig had om te begrijpen wat ik bedoelde.
  Alles bij elkaar ben ik blij dat we voor Sophie gekozen hebben als animator en zou ik haar zeker bij iedereen aanbevelen!

  Sophie is een spontane en gemotiveerde professional die echt met je meedenkt over jouw project. Ze komt zelf met ideeën en deze zijn origineel en doordacht. Mijn team was erg enthousiast over het resultaat, dat snel geleverd werd. De video die Sophie voor ons gemaakt heeft wordt het middelpunt op de homepage van onze website, waar het ook zeker zijn plekje waardig is. Bedankt Sophie voor je mega snelle en persoonlijke service!

Veel gestelde vragen over een Animatie laten maken

Hiernaast vind je een aantal vragen die ik vaak gesteld krijg. Zie je jouw vraag er niet tussen of wil je ook zo'n toffe site met zo'n dynamische vragensectie? Neem dan gewoon contact op via de knop hieronder.

 • Wat kost het laten maken van een animatie?

  Animatie is niet de goedkoopste optie, maar wel de leukste! Hier gaan een behoorlijk aantal uren liefde, koffie, zweet en blijheid in zitten. Het is vanwege de aard van een animatie erg moeilijk om even een bedrag te noemen. Een logo animatie is bijvoorbeeld veel minder werk dan een complete uitleg animatie. Ook heeft het te maken wat er in de animatie voorkomt, zijn het 2 karakters, dan is het een minder grote investeren dan wanneer je 20 karakters wilt.

  De kosten voor het laten maken van een animatie zijn afhankelijk van o.a. factoren:

  • Wat voor animatie wil je laten maken? Wil je een gifje laten maken van 2 seconden of ben je op zoek naar een animatie die jouw product, idee of dienst uitlegt? Deze duurt gemiddeld 60 seconden en is daarom ook duurder dan een korte animatie.
  • In welke stijl wil je de animatie laten maken? Zijn er zoals boven besproken, karakters nodig of wat wil je inhoudelijk erin hebben?

  Om je toch een idee te geven van wat een animatie kost kun je op deze pagina bekijken wat de vanaf prijzen zijn. Dit geeft je ieder geval een indicatie en mocht je ondanks alle informatie hier toch vragen over hebben spreek ik je graag in een vrijblijvend kennismakingsgesprek waarna ik een betere inschatting kan maken.

 • Wat voor soort animaties zijn er?

  Er zijn heel veel soorten animatie. Hieronder vind je er een aantal. Wil je hier nog meer over weten of weten hoe we die binnen jouw bedrijf in kunnen zetten houd dan mijn website in de gaten, hier word nog een blog over gemaakt. In tussentijd kan je gezellig een virtueel kopje koffie met me drinken, dan vertel ik je er alles over.

  • Instructie/trainings video’s – klaar met 1 op 1 trainingen geven en wil je dit op een leukere manier doen dan is een instructie animatie een goed idee.
  • Motion graphics – Motion design is het concept waarbij traditionele principes van grafisch ontwerp worden gecombineerd met animatie. Terwijl traditionele animatie vaak personages gebruikt en vrij letterlijk kan zijn, is motion graphics iets abstracter en maakt gebruik van vormen, typografie en bewegingen om een idee over te brengen
  • Geanimeerde advertenties – Marketinganimatie blijft steeds belangrijker worden als een essentieel onderdeel van de advertentiestrategie van een bedrijf. Het spreekt voor zich dat marketinganimatie-ideeën bovenaan je lijst moeten staan wanneer je animatie klanten benadert met welke animatie projecten je ze kunt aanbieden
  • Social media animaties – In dit digitale tijdperk creëren bedrijven online content om hun producten en diensten te promoten. Deze soorten content variëren van infographics, geanimeerde video’s, live-action video’s, GIFs en nog veel meer, die allemaal op sociale media kunnen worden gepubliceerd. Mijn aanbod zal ook dit deel zeker niet overslaan, er komt iets aan maar daar kan ik nog niets over zeggen 😉
  • Uitleg animatie – Mensen zijn geprogrammeerd om op beweging te reageren, als er in je ooghoek iets beweegt, waar gaat jou oog dan heen denk je? Daarom zijn geanimeerde projecten zo populair. Een uitleg animatie speelt hier handig op in. Met een explainer video, zoals uitleg animaties ook wel eens genoemd worden, leg je je product, dienst of merkverhaal in 60 tot max 90 seconden uit. Een krachtige manier om meer herkenbaarheid voor jouw bedrijf te creëren.
  • Web animaties – Dit zijn animaties, zoals de naam al zegt, die op websites gebruikt worden. Dit kan een logo zijn die geanimeerd is, maar dit kan ook een miniscule beweging zijn van een knop die je aandacht trekt om je gebruiker naar de juiste plaats te leiden.
  • Logo animatie – De ideale manier om met animatie in aanraking te komen. Als je logo beweegt, trekt hij nog meer de aandacht en dit is natuurlijk de manier om nog meer herkenbaarheid te creëren.